Bursa OSB’de gündem ‘Döngüsel Ekonomi’

GÜNDEM

Bursa Organize Sanayi Bölgesi (Bursa OSB) Yönetimi, bölgelerinde hizmet veren firmalarına yönelik olarak eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

Son olarak DCUBE Döngüsel Ekonomi ve Sürdürülebilirlik Tic. A.ş. Firma Yetkilisi Gülcan Ergün’ün konuşmacı olarak katıldığı ‘Sürdürülebilir sanayi ve döngüsel ekonomi’ konulu bilgilendirme toplantısında davetlilere konunun detayları anlatıldı.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Osman Yıldırım, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleştirilen programın açılışında yaptığı konuşmada Bursa OSB olarak bölgelerindeki firmaların temsilcilerine yönelik bilgi paylaşımlarına devam ederken bir yandan da organize sanayi bölgelerindeki idari ve teknik hizmetleri sürdürdüklerini söyledi.

Yeşil OSB olma yolundaki girişimlerinde sona yaklaştıklarını hatırlatan Osman Yıldırım, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“YEŞİL OSB ÇALIŞMALARI SON AŞAMADA”

“T.C.Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı ve TSE tarafından geliştirilen ‘Yeşil OSB Sertifikasyon Sistemi’ ile yeterliliği olan organize sanayi bölgeleri belgelendirilmektedir. Bu kapsamda, hem OSB yönetimleri hem de OSB sınırlarında faaliyet gösteren firmaların su ve enerji yönetimi, paydaş ilişkileri, risk yönetimi, planlama, iklim değişikliğiyle mücadele gibi konularda sürdürülebilir politikalar geliştirmesi hedeflenmektedir. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, bursa organize sanayi bölgesi olarak; Yeşil OSB belgelendirme denetimini başarıyla tamamlamış bulunuyoruz.

İşte bu aşamada; Sürdürülebilir üretim döngüsel ekonomi ve kaynak verimliliği ilişkisi, tasarım ve malzeme seçimlerinde döngüsellik, imalat süreçlerinde kaynak verimliliği, tedarik zincirlerinin sürdürülebilirlik açısından önemi gibi konular öne çıkmaktadır.”

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÜRETİMİN HER AŞAMASINDA OLMALI”

Programda Bursa OSB üye firma temsilcilerine ‘Sürdürülebilir sanayi ve döngüsel ekonomi’ konusunda bilgiler verene DCUBE Döngüsel Ekonomi ve Sürdürülebilirlik Tic. A.ş. Firma Yetkilisi Gülcan Ergün, sürdürülebilirlik konusundan ülkemizde yalnızca ekonomik manada anlaşıldığını söyledi. Sürdürülebilirliği üretim yaparken ekolojik dengeyi koruyarak, gelecek kuşaklara daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakma çabalarını geri plana itmeden çalışmak olarak tanımlayan Gülcan Ergün, “Yine üretimde sürdürülebilirlik denildiğinde akla ilk olarak geri dönüşüm konusu geliyor. Oysaki geri dönüşüm üretim yaptığımız materyallerin artık kullanılamayacak hale gelene kadar tekrar tekrar işlendikten sonra gelen son safhadır. Burada ne üretirsek üretelim kullandığımız malzemelerin ve ürünümüzün uzun sürelerce kullanılabilmesi çok önemli. Ürünümüzün sağlamlığı, tamir edilebilirliği, gerektiğinde parçalarının temini gibi yöntemlerle daha uzun ömürlü hale getirilmesi, ekonomik anlamda ve çevre sağlığı açısından çok önemli. Doğal kaynakların hızla tükendiği, nüfusun arttığı ve şehirlerin büyüdüğü günümüzde bu önlemler sınırlı kaynaklarımızı verimli kullanmamızı sağlayacaktır” dedi.

Program daha sonra Gülcan Ergün’ün ‘Tasarım ve malzeme seçimlerinde döngüsellik, imalat süreçlerinde kaynak verimliliği, tedarik zincirinin sürdürülebilirlik açısından önemi” konulu sunumları ile devam etti.

Eğitim programı, soru cevap kısmı ile son buldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.